Autore Topic: [Risolto] Gantry 5 login popup:The element #login-form was not found in the DOM.  (Letto 3256 volte)

Offline riki77

  • Esploratore
  • **
  • Post: 66
    • Mostra profilo
Ciao a tutti.
Sto cercando di creare un popup del login; ho seguito questa guida

"I noticed in the documentation page ( www.rockettheme.com/docs/joomla ) that there's a documentation for setting up popup module in Gantry 4 but not for Gantry 5. It's actually possible with Gantry 5 and is quite simple, and I will try to describe it here.
 
 1) Install RokBox ( demo.rockettheme.com/joomla-extensions/rokbox/ )
 
 2) Go to your Gantry 5 template's Layout page and add a module position (any will do). This module can be anywhere and any size, because it's just a placeholder for the physical login form, which will be hidden (see #3).
 
 3) Modify your custom CSS file to add
  • #login-form {display:none;}

 4) Now you need to add a button/link for users to click which will activate the popup. The link's HTML is:
  •     <a data-rokbox data-rokbox-element="#login-form" href="#">Login

 You can add this HTML chunk by adding a Custom HTML particle, then click on the gear to add the code, or you can use a nifty new Gantry 5 feature by adding it to your menu. To do this, go to your Gantry 5 template's backend and click on Menu on the top right (the link with the menu icon, next to Configuration). Drag a Particle into the spot you wish for the popup link to show, and add the HTML chunk into this particle.
 
 Note: you can make a popup of anything, not just the login module, or not even just a module. Simply add an ID to the parent item of an HTML chunk, then replace the data-rokbox-element attribute to the name of the parent, and it'll work the same."


Però quando clicco su Login mi esce l'errore in oggetto.
Non riesco a capire dove sia l'inghippo. Il modulo è pubblicato su tutte le pagine.

Qualcuno sa come risolvere?

Grazie.
Riccardo
« Ultima modifica: 14 Set 2015, 19:58:06 da riki77 »

Offline joomla_fan

  • Nuovo arrivato
  • *
  • Post: 17
    • Mostra profilo
Buongiorno Riccardo.

Probabilmente non hai inserito il modulo login.
Prova a fare così: dalla gestione moduli --> nuovo --> modulo login e lo vai ad inserire in una posizione esistente del template e assegnato a tutte le pagine.

Fatto questo l'errore dovrebbe sparire.


Offline riki77

  • Esploratore
  • **
  • Post: 66
    • Mostra profilo
Ciao!! Perfetto funziona. Io lo posizionavo in una posizione inventata!!
Alle volte gli errori son proprio banali...ma se uno non ci arriva...è dura!! :)

Grazieeeee!!!

Offline maicolstaip

  • Global Moderator
  • Instancabile
  • ********
  • Post: 17623
  • Sesso: Maschio
    • Mostra profilo
Bene!
Per cortesia non dimenticare di aggiungere [Risolto] modificando il titolo del primo messaggio.
Grazie.
Non si risponde a PM tecnici. Postate sul forum. Grazie.

 

Host

Torna su